Батков се махна, човек на Делян Пеевски вкаран в ръководството на Левски

DenNews.bg
24.06.2015
размер на текста:

Триумвират от трима акционери ще поеме ръководството на Левски след оттеглянето на досегашния собственик Тодор Батков. Това оповести самият адвокат в емоционалната си реч, на която обяви промените през сълзи. Те трябва да бъдат гласувани на Общо събрание, което трябва да се проведе в следващите няколко месеца, уточнява Гонг. Тримата главни акционери сега са Иво Тонев, Александър Ангелов, който е близък до Делян Пеевски, и Николай Иванов. „Прехвърлих моите над 28 млн. акции или над 98% на трите лица - Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов."
"Иво Тонев има достатъчно опит, доказа за изминалите години, че е човек на делото. Пое колосалния риск да стартира строителството на сектора, без това да беше абсолютно необходимо и сме на финала благодарение на неговите усилия. И това се случва без нито стотинка помощ от държавата. За да реализираме изграждането на Сектор А областният управител да ни отстъпи за 23 години правото да го ползваме за 500 хил. лв."
"Александър Ангелов започна като колега в моята адвокатска къща през 1998 г. и през годините е бил плътно до мен във всички казуси около Левски. Помогна в последните години и за осигуряване на допълнително финансиране. От 10 години е в Надзорния съвет."
"Николай Иванов е собственик на групата фирми "Юпитер", на 47 години от Пловдив. Той е председател на Асоциацията за езопасност на движението и член на Строителната камара."
"Днес депозирах заявление за подаване на оставка като председател на Надзорния съвет. Искам да се свика Общо събрание за да бъда освободен. Преставам да бъда президент на Левски, за да продължа да бъда левскар и ще продължавам да помагам с каквото мога", сподели Батков.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети