Кметовете в област Кюстендил дават идеи как да отбележим 100 г. от Първата световна война

DenNews.bg
24.06.2015
размер на текста:

Кметовете от област Кюстендил трябва да представят своите предложения за честванията на 100-годишнината от Първата световна война до Областната комисия „Военни паметници” в срок от три дни. Това решение бе взето на заседание на комисията, председателствано от губернатора Виктор Янев, вчера.
На заседанието бяха разгледани три предложения за възстановяване на военни паметници, като всички са на територията на община Кюстендил – възстановяване на паметника на Стоян Лудев в центъра на с. Скриняно и разполагането на съществуващия паметник на Ильо Войвода в центъра на Кюстендил (на ул. "Демокрация", в градинката между ул. "Пауталия" и ул. "Любен Каравелов"), бюст-паметникът към момента се съхранява в частен имот. Третото предложение е от кмета на с. Соволяно - Кирил Георгиев, които иска отпускането на средства в размер на 10 000 лв., нужни за изграждането на чешма - паметник, посветена на загиналите във войните.
Становището на Областната комисия по всички искания е положително, предложенията ще бъдат препратени към кмета Петър Паунов и Общински съвет-Кюстендил, които да се произнесат по тях.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети