Дупнишко читалище почете паметта на Ботев с рецитал и възрожденски песни

DenNews.bg
02.06.2015
размер на текста:

С рецитал и възрожденски песни деца и възрастни отбелязаха 139-та годишнина от гибелта на революционера и поет Христо Ботев в читалище „Христо Ботев 1978” в Дупница.
Стихове на Ботев изпълниха ученичките Анжела Василева, Габриела Колибарска, Памела Александрова и Ивета Начева, а след това Рая Шангова и всичи присъстващи пяха възрожденски песни.


Денят на Ботев е и патронен празник на читалището. По този случай домакините получиха цветя от Клуб "Родолюбие" и националния флаг от Младежката организация на БСП-Дупница. Председателят на читалище „Христо Ботев 1978” адвокат Йорданка Божкова подчерта, че трябва да помним националните ни герои и да следваме завета им всеки ден, а не само на датите, на които ги почитаме.

Днес ще отдадем почит на Христо Ботев и загиналите за свободата на България с поднасяне на венци и цветя на паметника на Христо Ботев.

Церемонията започва в 11: 45 часа. В 11:30 часа ще започнат изпълнения на общинската духова музика. В 12:00 ч. в продължение на 2 минути с прекъснат вой сирените ще оповестят отдаването на всенародна почит към паметта на Ботев и загиналите за свободата на България.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети