Арестуваха стрелеца, убил 9 души в църква в САЩ

DenNews.bg
19.06.2015
размер на текста:

Арестуван е 21-годишният нападател, открил стрелба в църква в американския град Чарлстън, при която загинаха 9 души.
Дилан Сторм Руф е бил задържан при пътна проверка в щата Северна Каролина. По думите на началника на полицията, заподозреният е оказал съдействие на органите на реда. Полицията е стигнала до колата на Руф по граждански сигнал. Американската министърка на правосъдието Лорета Линч заяви, че е твърде рано да се каже дали делото ще се гледа от федерален или щатски съд. По-рано правосъдното министерство заяви, че ще разследва случая като престъпление, което може да е било мотивирано от омраза.
Междувременно американският президент Барак Обама изрази гнева си от стрелбата в църква на чернокожата общност в щата Южна Каролина и каза, че в другите развити държави няма подобни прояви на насилие с огнестрелно оръжие.
Обама заяви пред репортери в Белия дом, че той и съпругата му Мишел са познавали пастора на църквата Клемента Пинкни, който беше сред убитите при стрелбата.
Според президента поредното масово убийство в САЩ трябва най-после да накара американците да преразгледат отношението си към свободното разпространение на огнестрелни оръжия в страната. "Подобни трагедии се повтарят твърде често у нас", допълни той.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети