Дупнишкият съд наказа Тазманиеца с 5 г. затвор за жесток побой

DenNews.bg
17.06.2015
размер на текста:

Ефективна присъда от 5 г. лишаване от свобода постанови Районен съд-Дупница за Емил Борисов, известен с прякора си Тазманиеца, по обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда.
Тазманиеца бе обвинен за жестокия побой нанесен на 31-годишния тогава Йордан Йовчев в нощта на 18 срещу 19 декември 2010 г. пред заведение на „Развесена върба”. Според обвинителния акт, Борисов е причинил открита черепно-мозъчна травма – разкъсно-контузна рана в дясната задна теменна област на главата, линейно счупване на дясната теменна и слепоочни кости на черепа, преминаващо и в дясна средна черепна ямка, кръвоизлив над твърдата мозъчна обвивка, травматичен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки и контузия на мозъка, което е довело до постоянно общо разстройство на здравето на пострадалия, опасно за живота и трайно затрудняване на речта му.
Намерен от случайни минувачи, Йовчев бе настанен първоначално в общинската болница в Дупница, но заради критичното му състояние бе транспортиран за лечение в „Пирогов”. Лечението и възстановяването му отнеха месеци.
Според решението на Районен съд, Тазманиеца е излежи присъдата си при общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Освен това той трябва да заплати на пострадалия 65 000 лв., представляваща обезщетение за неимуществени вреди, изразяващи се в претърпени болки и страдания в резултат на престъплението, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 18.12.2010 г., до окончателното й изплащане.
Борисов трябва да заплати и сторените по делото разноски в общ размер на 1 475 лв. и 2 600 лв. за държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.
Присъдата може да се обжалва пред Кюстендилски окръжен съд.
Името на Емил Борисов бе замесено и в друго жестоко престъпление – убийството на Антонислав Георгиев в нощта на 23-и юли 2011-а година. Тогава Антонислав, Емил и Ангел Недев нахлуват в дома на Владислав Григоров, заради спор за пари в благоевградско заведение, където четиримата се засичат по-рано вечерта. Пред съда подсъдимият за убийството Владислав Григоров обяви, че убиец на Антонислав е именно Тазманиеца.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети