Даниел Александров: Отидох за злато в Баку, но се радвам и на бронза

DenNews.bg
16.06.2015
размер на текста:

"Бях отишъл за златен медал, но съм много щастлив от резултата ми в Баку", това каза бронзовият медалист от Дупница Даниел Александров. Борецът стана трети в категория до 80 килограма на класическия стил на първите Европейски игри. "Щастлив съм след това, което стана в Баку. Бях отишъл за златния медал, мислех, че съм готов. Направих много тежка първа среща, а след това ме извикаха бързо и за втората, не се бях възстановил както трябва. Въпреки това съм много радостен, защото това е първият ми медал от такова голямо първенство", заяви Александров, който днес се завърна от Азербайджан.
"Надявам се, оттук нататък да се качвам нагоре и нагоре по стълбичката. Винаги мисля за Олимпиадата, защото това е най-голямото състезание, което може да има. Силно се надявам в Баку да спечелим и златен медал. Всички са много добре подготвени, дано имаме и шанс. Организацията там беше на високо ниво. За всичко си имаше хора, дори и само такива, които ти се усмихват и те поздравяват с "Добре, дошли!", каза Александров. Припомняме, че той спечели медала от Игрите в Баку в същия ден, в който с две златни отличия от Световната купа триумфира и кикбоксьорът от Дупница Доброслав Радев.

 Днес кметът Методи Чимев прие в кабинета си Доброслав и неговия треньор Кирил Чакъров. Градоначалникът подари плакет на двойния златен медалист, а от СК Патриот му върнаха жеста с дар с клубната емблема и цветовете на националното знаме. „В Дупница се раждат успешни спортисти и тези два медала са доказателството. Горди сме и от постижението на бореца Даниел Александров, който спечели бронзов медал от Европейските игри”, каза кметът Методи Чимев.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети