От днес 7-класниците подават заявления за прием на първи етап

DenNews.bg
16.06.2015
размер на текста:

От днес до 19 юни седмокласниците трябва да подават заявления в училищата-гнезда за участие в първия етап на класирането за прием в държавните и в общинските училища, след успешно положени изпити от националното външно оценяване.
Документите за кандидатстване за училищата от област Кюстендил може да подадете в едно от училищата: ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил (ул. „Гладстон” № 2) или ОУ „Христаки Павлович” – Дупница (ул. „Орлинска” № 13) от 8.00 до 18.00 часа.
При подаване на заявлението трябва да се представят оригиналите и копия на удостоверението за завършен седми клас, служебната бележка за оценките от успешно положените приемни изпити и медицинско свидетелство за здравословно състояние (за прием в професионални паралелки и в профилите „Изкуства” и „Спорт”).
Попълването на заявлението трябва да се извърши внимателно, четливо и добре обмислено. Подредбата на училищата (по профили, професии и специалности) трябва да се осъществи от най-желаните - към по-малко желаните.
До 25 юни ще бъдат обявени списъците с приетите ученици на първия етап на класирането. Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на първия етап, трябва да подадат в училището, в което са класирани, заявление за участие във втория етап от класирането - от 26 до 30 юни. Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап на по-предно желание. Ако няма възможности за по-предно класиране, кандидатът остава на мястото си от първия етап на класирането.
Ако кандидатът е минал на по-предно свое желание, следва да се запише в приемащото училище - от 6 юли до 8 юли, включително.
За неуспелите да се класират и за неудовлетворените от втория етап на класирането ученици, има възможност за участие в третия етап на класирането. За него от 10 до 14 юли ще се подава ново заявление в училището-гнездо, в което желанията могат да се подредят отново, съобразно останалите свободни места и резултатите от изпитите на кандидата. Ако на втория етап ученикът се е записал, за да подаде заявление за участие в трети етап, трябва да изтегли документите си.
След обявяване на резултатите от третото класиране и останалите свободни места следва етап на попълване на незаетите места по приемащи училища до 28 юли. Необходимата информация ще се получава от директорите на приемащите училища.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети