От днес община Дупница приема заявления за финансиране на ин витро

DenNews.bg
10.06.2015
размер на текста:

От днес в община Дупница се приемат заявления за финансиране на ин витро процедури. Двойките с репродуктивни проблеми ще могат да разчитат на финансова помощ от бюджета на община
Дупница на стойност 1 500 лв. на семейство. Това е четвъртата поредна година на кампанията, а тази година заложената сума в бюджета за ин витро е не 15 000 лв, а 20 000 лв.
През миналата година бяха финансирани 13 двойки, като броят на кандидатстващите семейства с репродуктивни проблеми расте всяка година. За изминалите 3 години с рожби са се сдобили 11 семейства, като точната бройка може да е и повече, но по
обясними причини не всички семейства са подали информация.
Крайният срок за кандидатстване е 17 септември 2015 година, като документите се подават в деловодството на община Дупница. След това заявленията се разглеждат от комисия от Общински съвет-Дупница при строга конфиденциалност. Критериите, на които трябва да отговарят семействата са регламентирани в правилник, приет от ОбС и са публикувани на официалния сайт на община Дупница.
Решението за финансиране на такива семейства в Дупница бе взето през 2012 година след среща на областния координатор на фондация "Искам бебе" Силвия Маданчева и кмета Методи Чимев.
В началото на тази година градоначалникът на Дупница получи плакет за благодарност от фондация „Искам бебе”.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети