Трета нощ на протести в Македония

DenNews.bg
08.05.2015
размер на текста:

Трета поредна нощ хиляди хора се включиха в антиправителствените протести в македонската столица Скопие и някои от големите градове на страната.
Пред сградата на парламента за трета поредна вечер, се събраха млади хора, а на мястото продължава да има засилено полицейско присъствие и метални заграждения. Протестиращите блокираха кръстовищата в столицата.
По-рано протестиращите раздадоха желирани бонбони на униформените в Деня на полицията.
Демонстрацията беше предизвикана от разкритията на опозицията, според които премиерът Никола Груевски и още висши представители на властта са прикрили извършителя на убийство от 2011 г.
Предишните две вечери се стигна до сблъсъци, а според протестиращите полицията се е държала изключително брутално. Вчера протестите преминаха мирно.

Още скандални разкрития

Лидерът на опозицията Зоран Заев разпространи вчера шокиращи телефонни разговори на вътрешния министър Гордана Янкуловска за смъртта на македонския журналист Никола Младенов. Той загина преди две години, на 26 март 2013 г., при съмнителни обстоятелства. Журналистът бе сред най-известните критици на режима на Никола Груевски. От записите става ясно, че Младенов е открит през мобилния телефон, а самият мобилен апарат след това не е открит. Говорителят на Янкуловска Котевски признава, че разследването се води от пълен непрофесионалист. По повод на критиките и съмненията за официалната информация за смъртта на Никола Младенов Янкуловска казва буквално следното: "И къде ще пишат - във Фейсбук, ха ха ха...Ай, стига с този Младенов. Има сто пъти по-важни неща от Младенов". Янкуловска и говорителят на МВР Иво Котевски разказват за умопомрачителни СМС, които се изпращат на журналисти като: Видяхте какво стана с Николчо! Кой е следващият. Източник: БГНЕС/bTV
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети