Полиция влиза в детски градини в Дупница и Сапарева баня с беседи

DenNews.bg
05.05.2015
размер на текста:

Полицаи влизат в детски градини в Дупница и Сапарева баня, като този път спецакцията не цели белезници и обвинения за престъпления, а разясняване на правилата за безопасност на най-малките и уязвими участници в движението.
Днес беседа ще се проведе в детска градина “Св. Ана” в Сапарева баня, а на 7 май в детска градина „Калина” в Дупница.
Утре, 6 май, от 9 до 12 часа ще се проведат специализирани полицейски акции за спазване на правилата за движение, използване на предпазни колани, каски и детски обезопасителни средства. В операциите ще участват и доброволци от БЧК, ще бъдат раздавани брошури и листови.
На 8 май в 12 часа в районите на училищата и на възлови кръстовища в областта полицейски автомобили ще пуснат звуков и светлинен сигнал за 1 минута, така ще бъде почетена паметта на загиналите при пътни инцидент деца. През изминалата година на територията на област Кюстендил едно дете е загинало при пътен инцидент, а 12 са ранени.
Инициативите са в рамките на Третата глобална седмица на ООН за безопасност на движението и се организират съвместно между сектор „Пътна полиция” към ОДМВР, Българския червен кръст, Регионалния инспекторат по образование-Кюстендил.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети