Започва подбора на кандидатите за социалните жилища в Дупница, 220 са заявленията

DenNews.bg
28.05.2015
размер на текста:

Започва подборът на кандидатите за социалните жилища, които се изграждат на терена на бившите казарми в Дупница. 220 са подадените заявления, които ще бъдат разгледани от 9-членната комисия от общински съветници, общински служители, представители на НПО и жилищен медиатор, който има задача да оцени настоящите условия, при които живеят кандидатите.
Както сме писали, от услугата ще мога да се възползват 150 домакинства, които ще се настанят в чисто нови и обзаведени домове. Самото настаняване трябва да започне към края на месец август.
120 от одобрените ще могат да се включат и по програма за заетост, като след 3-месечно обучение ще започнат работа. Това е мярка за хора без доходи, тъй като задължение на новодомците ще бъде да заплащат консумативите си и да поддържат жилищата, ще заплащат по 1, 50 лв. за кв. метър без терасите и общите части.
Право да кандидатстват имаха всички жители на общината, включително и селата, социално слаби, хора без жилище или живеещи при лоши условия, родители на деца с увреждания.
Към момента започва доставката на оборудването и обзавеждането на жилищата.
Както сме писали, жилищата изграждат с европейски финансиране, като Дупница е една четирите общини в Европа, която реализира такъв проект. За изграждането на ВиК мрежата на новият квартал пък общината спечели допълнително финансиране от ПУДОС към екоминистерството.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети