Военен доработвал в група за кражби на скъпи коли

DenNews.bg
25.05.2015
размер на текста:

Военен е сред задържаните членове на разбита организирана престъпна група, занимаваща се с кражби на скъпи автомобили. Това съобщават от Военно-окръжна прокуратура-Сливен, които са разкрили случая заедно с Регионална служба "Военна полиция"-Варна.
Кражбите са били извършвани на територията на цялата страна, като автомобилите са били разкомплектовани и продавани на части, а на други автомобили се пренабивали номера на двигател и рама с цел препродажба.
В хода на започнатото досъдебно производство са били извършени претърсвания на гаражи и частни домове във Варна, при които са намерени и иззети автомобили, части от тях, регистрационни табели, ключове, инструменти и други вещи, предмет на престъплението.
Повдигнати са обвинения, като спрямо двама от обвиняемите са взети постоянни мерки за неотклонение "Задържане под стража".
Престъпната група има изградена структура с разпределени функции между участниците - ръководител, който е рецидивист и изпълнители на конкретни задачи. Продължават оперативно-издирвателните мероприятия и процесуално-следствените действия за събиране на доказателства за дейността на групата, се посочва още в съобщението.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети