Спецове от 12 области влизат в листите на ГЕРБ-Дупница за местните избори

DenNews.bg
25.05.2015
размер на текста:

Експерти от 12 области ще влязат в листата ГЕРБ-Дупница за местните избори, като 33-мата кандидати за общински съветници ще бъдат разпределени по квотен принцип. Областите са: архитектура и строителство, образование, социална сфера, земеделие, бизнес, спорт, екология, култура и медии, юристи, икономисти, инженери, медици. Освен това ще има и квота за представители на младежкото ГЕРБ. Това стана ясно на обясни, че е важно в листата на ГЕРБ да има представители от всяка една сфера. "Присъствието на различни специалисти дава възможност на комисиите в Общинския съвет да работят адекватно и активно", обясни той.
Както вече писахме, 30% от кандидатите в листата на ГЕРБ в Дупница ще бъдат общественици, професионалисти в дадена област, без да се членове на ГЕРБ.
На общинското събрание присъстваха областният административен секретар Емил Гущеров, членовете на общинското ръководство на партията – кметът Методи Чимев и заместниците му Крум Милев и Красимир Георгиев, Радослава Чеканска - член на областното ръководство на Жени ГЕРБ, както и общински съветници от партията.
На събранието бяха представени изискванията на Изпълнителната комисия на ГЕРБ за номинациите за кмет на община и кметове на кметства. „Начинът, по който ще бъдат направени номинациите за кмет и общински съветници, ще бъде изключително критичен. Членовете в листата ще бъдат подредени с оглед броя на получените за тях гласове от членовете на ГЕРБ. Номинациите и гласуването ще се състоят през месец юни на общо събрание на структурата”, обясни още Константинов.
И на общинското събрание Константинов повтори, това което съобщи преди медиите преди седмици-номинацията за кмет на ГЕРБ никога не е била друга, освен тази на Методи Чимев. Дали обаче ще приеме номинацията и ще се кандидатира за втори мандат, Чимев ще обяви в края на месец юни.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети