9-класници от СОУ „Св. П. Хилендарски”-Дупница с награди от национален конкурс

DenNews.bg
19.05.2015
размер на текста:

9-класници от СОУ „Св. П. Хилендарски”-Дупница бяха наградени на тържествена церемония в Министерството на образованието и науката за участието си в Националния ученически конкурс на тема „70 години след освобождението на концентрационния лагер „Аушвиц – Биркенау“ – с лице към миналото, за да имаме бъдеще“.
Учениците от Дупница бяха класирани на второ място във втора възрастова група, IX – XII клас. Екипът в състав Карина Василева, Даяна Николова, Ванеса Йорданова, Дженни Беллиато и Лора Антова, ученици от IX б клас, под ръководството на Маргарита Сапунджиева, учител по история, изработиха постери, посветени на темата за Холокоста и уроците на историята, пречупени през погледите на младите хора и оцелелите и все още живи дупнишки евреи.
Участниците в конкурса бяха приветствани от заместник-министър Ваня Кастрева, от Суасон Хасон – заместник на посланика на Израел в България и от Йосиф Меламед, главен секретар на Организацията на евреите в България „Шалом“. Учениците и тяхната учителка Маргарита Сапунджиева получиха грамоти и предметни награди от Министерството на образованието и науката, които им бяха връчени лично от министъра проф. Тодор Танев, а СОУ „Св. Паисий Хилендарски” бе удостоено с плакет.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети