Община Дупница се включи в кампанията на гимназистите, издига билбордове „Искам да се прибера ЖИВ”

DenNews.bg
14.05.2015
размер на текста:

Община Дупница ще се включи в кампанията "Искам да се прибера ЖИВ", която подеха учениците от Гимназия "Христо Ботев" след зверската катастрофа с 5 жертви в
Яхиново.
Следващата седмица ще започне монтирането на 11 билборда в района на общината с посланията на кампанията: "Искам да се прибера жив!", "Спри! Животът е с предимство!" и "Някой те обича! Карай внимателно!", които са в памет на загиналите в ПТП-та. "Най-нормалното и човешко е да подкрепим тази прекрасна идея на дупнишките деца. Институциите не трябва да седим безучастно, а по всички възможни начини да се борим всекидневно срещу войната по пътищата. Всеки един от нас може да бъде утре жертва на катастрофа. Дори и един живот да опазим, това е успех. Не само институциите, а всички ние като хора, като родители трябва да говорим за последствията от каране в пияно състояние и с превишена скорост. Нека се предпазваме взаимно, нека запазим живота на нашите деца. Надявам се и в други градове да предприемат подобни акции", заяви кметът на Дупница Методи Чимев.
Всички мероприятия утре-15 май, когато стартират майските празници на културата в Дупница, ще започват с едноминутно мълчание в памет на 5-имата загинали в Яхиново и всички жертви на ПТП-та в България.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети