Фирма осъди община Бобов дол за неизплатен от 9 г. уличен ремонт

DenNews.bg
13.05.2015
размер на текста:

Община Бобов дол бе осъдена от фирма „Мегаинвест” да плати 17 094 лв. за извършен през 2007 г. в мандата на екскмета Йорданка Каленичкова, ремонт на улица „При блок № 70“ в град Бобов дол, както и 1 709 лв. за забавяне на плащането плюс законната лихва върху сумите, считано от датата на депозиране на исковата молба в съда до окончателното й изплащане.
В иска до Районен съд-Дупница „Мегаинвест” претендираше изплащането на още 83 766 лева, представляваща неизплатено възнаграждение за извършени и приети ремонтни работи на улици „Антим I”, ул. “Безименна“ и ул. „Лозанов“ в гр. Бобов дол. С решение, постановено по търговско дело от 2012 г. обаче на 23 май 2013 г. Окръжен съд Кюстендил е отхвърлил предявените искове за трите улици, тъй като има писмо от община Бобов дол, с което се потвърждава съществуващо задължение, т.е. налице е извънсъдебно признание на посоченото задължение.
Според решението на Районен съд-Дупница община Бобов дол трябва да плати на „Мегаинвест” и 852 за разноски по делото, от които 100 лева за вещо лице и 752 лева за държавна такса.
Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.


 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети