Премиерът за ада в Яхиново: Ако някой се беше обадил в КАТ, сега петима щяха да са живи. Да обявим война на джигитите

DenNews.bg
11.05.2015
размер на текста:

Премиерът Бойко Борисов коментира зверската катастрофа, отнела живота на петима души в дупнишкото село Яхиново вчера, и призова да обявим война на опасните шофьори.

Като видиш някой да кара опасно, звънни или застани пред колата му. Майка му ще се сърди, че си му навлякъл неприятности, но ще му спасиш живота.

каза Борисов по време на церемонията за връчване на годишните награди "Достойните българи" на вестник "24 часа".„Не може цяло село да гледа как едни карат като луди и да не направи нищо. Ако се бяха обадили в КАТ, сега петима млади хора щяха да са живи”, заяви още премиерът.
„Похвално е, че обръщате внимание на хората направили нещо добро и достойно, но нека заедно направим живота на тези другите труден. Тук сега наградихте човек, спасил живота на бебе, а снощи заради джигита на пътя пет отгледани бебета си отидоха от този свят, когато трябваше да започне живота им", каза още Борисов.
Досъдебното производство за жестоката катастрофа, при която на мято вчера загинаха пет души в Яхиново, се води под прякото ръководство на Окръжна прокуратура-Кюстендил.
Назначени са експертизи за установяване на скоростта на движение на автомобила, предизвикал катастрофата; кръвни проби за употребата на алкохол и установяване на водача.
И към момента разследващите не оповестяват официално кой е бил зад волана на автомобила „Фолксваген Голф”, тъй като това не е категорично установено при огледа на мястото на трагедията.
Както писахме, движейки се с несъобразена скорост голгът се удря в железобетонен стълб на ул. “Иван Вазов” в селото, автомобилът отскача от удара, стълбът е пречупен. Жертвите са пет. Момчета на 15 и 16 г., две 18-годишни момчета и жена на 40 г. 16-годишно момче е в тежко състояние, настанено е в „Пирогов”.
Тази сутрин от дупнишката болница е изписан 18-годишният Светослав. Той е бил в колата убиец. По думите му и шофьорът и всички пътници са употребили алкохол, а скоростта е била по-висока от позволените в населено място 50 км/ч. Автомобилът се е завъртял на мократа настилка и се е забил в стълба, е единственото, което помни Светослав. Той няма отговор защо не се е опитал да спре пияните си приятели и защо се е качил в кола с пиян шофьор.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети