Яхиново почерня. Петима загинаха в касапница причинена от млад шофьор

DenNews.bg
11.05.2015
размер на текста:

Дупнишкото село Яхиново почерня. Петима души, четирима от които между 15-19 г. и жена от Кюстендил на 41 г., загинаха на място, след като млад шофьор се заби с висока скорост в електрически стълб, чупи го и той пада върху пешеходци.
Трагедията стана към 17:30 часа вчера на ул. „Иван Вазов”, пътя от Яхиново за Червен брег.
Шофьорът е 19-годишният студент Емил Скоклев, който шофирал едва от няколко месеца.
В автомобила е имало четирима пътници, а на тротоара са били трима пешеходци- две момчета и една жена.
Един от пътниците е изхвърчал от автомобила, друг е намерен на задна седалка починал.
На всички е взета кръвна проба за анализ.
По първоначална информация в автомобила е имало празни бутилки от алкохол, а километражът е „замръзнал” на 180 км/час.
Загиналите са шофьорът на автомобила, жена от Кюстендил, която е разлепвала рекламни материали при стълба, деца на 15 и 17 г. и двама 19-годишни младежи, които след седмици е трябвало да бъдат абитуриенти.
Двама са ранени тежко. Единият е настанен в дупнишката болница, а другият е транспортиран за „Пирогов” с черепно-мозъчна травма.
Само преди месеци, през лятото на миналата година на същата отсечка стана жестока катастрофа по същия сценарий-автомобил с четирима души, един от които е италианска гражданка, се заби с висока скорост в електрически стълб. Стълбът бе прерязан и падна на шосето.
Хората, които живеят на улица „Иван Вазов” искат там да бъдат разположени лежащи полицаи и да има засилен полицейски контрол, тъй като често автомобилите преминават с висока скорост. Преди месеци Общинската комисия за безопасност на движението е взела решение за разполагане на ограничители на скоростта, но това все още не е станало.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети