От 50 до 150 лв. глоба за палене на сухи треви и отпадъци в Дупница

DenNews.bg
09.04.2015
размер на текста:

Забрана за изгарянето на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи подписа кметът на Дупница Методи Чимев. Забранява се паленето на растителни и други горими отпадъци до сградите, горски масиви, слогове и крайпътни ивици, да не се извършва палене на горими отпадъци при наличие на вятър. В заповедта на кмета е указано, че при необходимост от палене на горими отпадъци, огньовете не се оставят без наблюдение и неизгасени, като за всеки конкретен случай да се предвидят средства за гасене – съдове с вода, лопати и тупалки.
Почистването на сухи треви и растителност, храсти и горими отпадъци около сградите, складовете за товарни материали и сервитутни ивици на пътищата, ЖП-линиите, електропроводи и газопроводи, трябва да става контролирано.
Гражданите трябва да оказват съдействие на полицията за откриването на нарушителите на противопожарните правила в горите и земеделските имоти.
На нарушителите ще бъдат налагани санкции от 50 до 150 лв., съгласно Наредбата за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за общо ползване на територията на община Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети