Почина княз Кардам

DenNews.bg
07.04.2015
размер на текста:

Най-големият син на бившия български министър-председател /2001-2005/ и бивш цар /1943-1946/ Симеон Сакскобургготски, княз Кардам Търновски е починал днес в 11.30 ч. в мадридската болница "Санчинаро". Кончината му е настъпила в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване.
Княз Кардам преживя тежка катастрофа през 2008 г., след която изпадна кома и от която не успя да се възстанови.
До леглото на княз Кардам в последните мигове са били неговите родители Симеон Сакскобургготски и доня Маргарита, неговата съпруга княгиня Мириям Унгарска, братята му Константин Видински и Кирил, както и други членове на семейството.
Княз Кардам катастрофира с личния си автомобил на 5 август 2008 г., когато се отбелязва денят на Дева Мария, който в Испания е национален празник. Шофираният от Кардам ягуар изхвърча през мантинелата на остър завой на магистралата от Бургос за Мадрид. По време на инцидента с него беше и съпругата му Мириям. Тя се отърва в тежката катастрофа само със счупена ръка. Кардам изпадна в състояние на будна кома, от което така и не е излязъл до кончината си днес.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети