Златен дебют за Патриот от Дупница

DenNews.bg
07.04.2015
размер на текста:

Със златен медал в дебютното си състезание може да се похвали новосъздаденият клуб по кик бокс от Дупница – Патриот. Отличието с най-благороден цвят донесе Доброслав Радев, който стана шампион на Републиканското първенство, провело се в Шумен. В надпреварата участваха над 400 състезатели от 36 клуба от страната.
В първата си среща Доброслав Радев срещна кикбоксьор на Авитохол (Нови пазар), а двубоят завърши предсрочно. Реферът видя разлика в класите и опасност за здравето на опонента на дупничанина и спря мача, присъждайки победа за Доброслав. На финала Добри се изправи срещу представител на домакините от Шуменска крепост. Състезателят от Дупница излезе доста пренавит и заради разменени реплики с рефера получи наказание от минус 2 точки. Това обаче не повлия на Доброслав Радев, той бързо навакса пасива и сгази противника, което му донесе победата с 3-0 съдийски гласа. 

„След мача реферът Николай Хаджигенов лично дойде при мен и ме поздрави. Той каза, че не е виждал при наказание от минус 2 точки състезател да обърне срещата в своя полза. Хаджигенов определи мача за най-красивия от стил кик лайт контакт”, обясни треньорът Кирил Чакъров, като подчерта и изключителното гостоприемство в надпреварта от страна на Свилен Марински.
Чакъров изказа и благодарности към приятелите от благоевградския клуб Скаптопара, с които е водил подготовка за състезанието в Шумен. А там имаше още един представител на Дупница. Доскоро една от най-изявените състезателки - Ани Минкова направи дебют като съдия.

Представянето на Минкова главният съдия оцени като отлично.
Сега шампионът Доброслав Радев има 2 дни почивка, след което насочва усилията си към състезанието в Сегед, Унгария, което дупничанинът спечели миналата година. Добри ще участва и на Европейското първенство в Сан Себастиан, Испания през август. Заслуга за участието в тези две състезания имат и родителите на Добри, които също ще се включат в подсигуряването на необходимите средства.
До един месец пък врати ще отвори нова зала, в която ще се помещава Патриот, разкри Кирил Чакъров, който е и председател на клуба. Съоръжението ще разполага с модерно оборудване и всичко необходимо за тренировки. Чакъров има намерение и да открие охранителна фирма, а целта е по този начин да подсигурява най-изявените си състезатели и те да се задържат дълго в клуба.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети