ГЕРБ на 100% зад втори кметски мандат на Чимев, вътрешни избори ще подредят листата за ОбС

DenNews.bg
28.04.2015
размер на текста:

Методи Чимев, един от най-успешните кметове в цяла България, е единствената обсъждана и възможна кандидатура на ГЕРБ за предстоящите през есента местни избори. Това обяви на пресконференция днес лидерът на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов.
„Топката е в полето на Чимев. Той ще прецени дали ще приеме номинацията. В ГЕРБ никога не е обсъждана различна кандидатура от тази на Методи Чимев”, категоричен е Константинов.
Листата за Общински съвет на ГЕРБ пък ще бъде подредена след вътрешни избори, на които всеки член на партията ще изрази волята си за това, кои да са кандидатите и съответно с кой номер в листата ще бъдат. Гласуването ще се проведе на събрание на ГЕРБ в средата на следващия месец.
„Няма по-демократична структура в страната от тази в Дупница”, убеден е Константинов.

 

Той ще покани всички председатели на местни структури на десни партии на обща среща,

 

която е насрочена за следващия вторник от 10 часа. Поканата обаче не означава, че ГЕРБ се готви за предизборна коалиция на местно ниво.
„Всички, които са десни и искат да реализират десни политики са поканени. За мен значение имат не имената, а темите и идеите, които са залегнали в политиката на тези партии”, обясни Константинов.
Той се затрудни с изброяването на партии, като след Реформаторския блок посочи още СДС, ДСБ, НДСВ и Християндемократическата партия.
„ОДБ? Няма такава партия, но ако вътре има десни партии ще ги поканим”, е отговорът му на коалицията в ОбС-Дупница Обединен демократичен блок.
На следваща дата, която към момента не е ясна, ще се проведе среща и с граждани, „които имат десни разбирания и са експерти в областта си”. Поканен може да се чувства всеки, който отговаря на тези два критерия.
„30% от листата за Общински съвет ще бъде гражданска, от общественици и експерти”, посочи още Константинов.
„Трябват ни знаещи и можещи хора, а не строго партийни кандидатури. Важно е кой какво и колко може, а не дали е член на ГЕРБ”, добави и депутатът Кирил Калфин.
Лидерът на ГЕРБ в Дупница отправи покана и към всички бизнесмени от региона, като идеята е да се обсъдят проблемите на работодателите.
„Само силен и работещ бизнес може да осигурява работни места, а нашата цел е помагайки на бизнеса той да открива нови работни места. Ако можем ние ще помогнем, а защо не и с предложения за законодателни промени”, обясни Константинов.


 

Простено им е, простено ми е

 

-така е завършила темата с вдигнатите от местния лидер жълти картони за общинските съветници от ГЕРБ, които подкрепиха докладната за разполагане на бариера пред частната болница в Дупница. Жълтите картони станаха повод за подигравки от страна на политически опоненти, но не са довели до катаклизми вътре в ГЕРБ.
„Видях се със съветниците. Обсъдихме темата, те представиха своите доводи, аз моите. Разбраха къде са сбъркали. Простено им е, простено ми е, всичко е изчистено”, обясни още Константинов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети