Манолова готова да търси работа на всеки безработен

DenNews.bg
27.04.2015
размер на текста:

Депутатът от БСП Мая Манолова е готова да търси работа на всеки безработен от Дупница и област Кюстендил, независимо дали е симпатизант на социалистите или не. Това обясни бившият зам.-председател на парламента на пресконференция в Дупница днес. Основната тема, за която Манолова се бе подготвила бе частният случай с Даниела Борисова от Джерман. Майката на две деца, който отглежда сама, е с две висши образования, но работи като чистачка в Напоителни системи в Дупница и то на половин щат. Случаят получи гласност именно, след като жената потърси съдействие от Манолова преди нейна пресконференция в Кюстендил, а по-късно лично премиерът Бойко Борисов се разпореди да бъде намерена работа на Даниела.
„И в този случай обаче се получава „Царят дава, а пъдарят-не”. Борисов каза да се направи всичко възможно да се намери работа на пълен щат на Даниела, но от Напоителни системи казват, че в момента няма никаква друга позиция, която тя може да заеме”, каза Манолова, която с бърза справка открила, че шефът на район Дупница в Напоителни системи Марио Нешев е и член на Съвета на директорите на друго държавно дружество със сходна дейност. „Това е нарушение, тъй като един човек не може да заема позиции в две държавни дружества със сходна дейност. Освен това Нешев има и частен бизнес-собственик и управител е на фирма, т.е. неговото присъствие в Напоителни системи е в нарушение. Освен това в клона в Дупница работят и няколко пенсионери. Това са домакинът, шефът на отдел Опазване от вредно влияние на водите и шофьор. По закон назначаването на пенсионери не е нарушение, но в момента БСП придвижва законопроект, който предвижда пенсионери да бъдат освобождавани, когато длъжността може да бъде заета от млад човек”, обясни още Манолова.

 

Тя ще подаде сигнал до министъра на земеделието Десислава Атанасова за казуса с Марио Нешев, а предлага мястото му да бъде заето от Даниела Борисова

 

„Даниела спокойно може да бъде назначена на позицията на Нешев или на домакина, или на шефа на отдела. Пък ако искат може да съчетава новата си позиция с щата на чистачка, ако това е толкова важно за визията на Напоителни системи”, заяви още депутатът.
„Търсих работа на Даниела къде ли не в Дупница, но с толкова много работещи пенсионери и хора, които заемат по няколко длъжности не е възможно. Затова предлагам варианта за Напоителни системи”, посочи още Манолова.
Тя отхвърля изцяло обвиненията, че се е застъпила за Борисова по партийна линия. „Няма значение кой на кого симпатизира. Стоя зад всеки гражданин, особено с такава драматична съдба. Аз съм ангажирана и с подобен случай във Враца. Ще помогна на всеки, който се обърне към мен. Особено на фона на тази чистка, която върви в момента в областта. Вижда се, че се „чистят” хора не само свързани с БСП, но и такива, които са оставени на длъжност по време на нашето правителство и сега са врагове”, коментира още Манолова.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети