Отмъкнаха нови пейки, храсти и цветя от градинките в жк „Развесена върба”

DenNews.bg
24.04.2015
размер на текста:

Нагляри са се обзавели безплатно с три пейки, храсти и цветя от обновените градинки и междублокови пространства в жк „Развесена върба”. Ремонтните дейности по проекта „Зелена и достъпна градска среда” още не са приключили на 100%, но посегателствата вече са на лице. Кражбите са станали в последните три дни. Пейките са изкъртени, като са прерязани скрепителните елемнти. Десетки от новонасадените храсти и цветя в района също са изскубани и вече красят най-вероятно градината на някой или някои решили да спестят 2 лева за семена.
Наглостта на апашите обаче не е свършила до тук. Няколко от платната-ограда на новите детски площадки са били разглобени и подготвени също за кражба.
Поради посегателствата от фирмата, изпълняваща дейността по проекта са разположили камери в района на жк „Развесена върба“, а до няколко дни, видеонаблюдение ще заработи и на другите обекти, където се работи и има опасност от кражби и вандалства. Най-често се крадат новите павета и тротоари.
Гражданите могат да сигнализират за нередности денонощно на тел. 112 или на 0701 5 92 59. Заловените освен солидна глоба в размер на до 2 000 лева ще бъдат подвеждани и под съдебна отговорност.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети