Вече всеки може да издирва Неси през Google

DenNews.bg
21.04.2015
размер на текста:

Всеки любител на загадките вече може да се включи в издирването на чудовището от Лох Нес чрез Google Street View. Търсачката за езерото стана достъпна в чест на 81-ата година от публикуването на първата снимка на Неси.
Когато ползвателите искат да разгледат панорамата на шотландското езеро, вместо традиционното жълто човече, ще виждат зелено чудовище. Ще има възможност и за използване на функциите за увеличаване на снимките, направени при езерото.
За да направят картата на Лох Нес, изследователят на езерото Ейдриън Шайн и специалистите от Google Street View и Catlin Seaview Survey са правили снимки над и под водата.
Според легендите огромно същество, приличащо на змей, живее в езерото Лох Нес от древни времена. Чудовището може да бъде забелязано много рядко, понеже живее на дъното на езерото и рядко изплува на повърхността, а освен това от време на време отплува към морето. От средата на 20 век много ентусиасти твърдят, че с очите си са видели Неси.
Едно от най-известните „доказателства” за съществуването на Неси е снимката на лекаря Робърт Уилсън, направена през 1934 г. Източник: manager.bg
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети