Съучредител на ДСБ е новият шеф на Комисията за енергийно и водно регулиране

DenNews.bg
02.04.2015
размер на текста:

Съучредител на ДСП и бивш народен представител в три мандата е новият председател на Комисията по енергийно и водно регулиране, известна доскоро като ДКЕВР.
Иван Иванов бе предложен за поста от Реформаторския блок, кандидатурата му бе единствена, а изборът му бе подкрепен от 142 народни представители, 10 бяха „против”, а 5 се въздържаха. Зад него застанаха групите на ГЕРБ, Реформаторския блок, ДПС, Патриотичният фронт, БДЦ и АБВ. Срещу Иванов гласуваха двама депутати на БСП, седем от "Атака" и един независим депутат.
Иванов е магистър по Електроизмервателна техника от Техническия университет в София, където по-късно става доцент. Иванов е съучредител на Демократи за силна България и депутат в 38-то, 39-тото и 40-тото Народно събрание. По време на кампанията за референдум за строителството на АЕЦ "Белене" Иван Иванов обявява инициативен комитет срещу строителството. През ноември 2014 година Иван Иванов се оттегли от ръководството на ДСБ с мотива, че иска да съхрани "принципите, които е носил и са го ръководили през годините - в живота и в политиката".
Минути преди гласуването на състава на КЕВР, от БСП изненадващо поискаха оттегляне на издигнатите от тях кандидати. Това предложение не бе допуснато от председателя на парламента Цецка Цачева, а малко след това цялата група на БСП напусна залата и не участва в гласуването.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети