Областният управител върна решението за бариерата пред частната болница в Дупница

DenNews.bg
17.04.2015
размер на текста:

Областният управител Виктор Янев е върнал решението на Общински съвет, с което бе дадено разрешение за поставяне на бариера пред частната болница в Дупница.
„Решението е върнато, ще се върне хаосът с паркирането. Но се надявам, че кметът ще намери решение на проблема”, коментира председателят на ОбС и шеф в „Лефтеровата” болница Костадин Костадинов.
Темата с бариерата иначе бе повдигната от съветника от БСП Георги Пехливански, който използвайки формата „питане до кмета” поиска извинение за упреците към съветниците, че са участвали в узаконяването на нарушение и въвеждането на такса в полза на частник.
„Ние сме гласували както трябва. В решението никъде няма такса и събиране на такса. Такова нещо няма никъде в решението. То беше само за поставянето на бариера”, посочи Пехливански.
Той дори попита дали кметът Методи Чимев не може да санкционира Комисията по безопасност на движението за становището по казуса. Именно решение на комисията за необходимостта от поставяне на бариера бе в основата на докладната на кмета, с която се искаше поставянето на бариера.
„Комисията предложи тази мярка само като начин за регламентиране на входа към болницата и преминаването. В протокола се вижда, че ясното становище е, че такса за улицата не може да се събира и знакът трябва да бъде преместен на частния паркинг, за да не се заблуждават хората, че се иска такса за преминаване и престой на улицата”, обясни кметът и добави, че няма правомощия да санкционира комисията, а и всъщност няма за какво, тъй като решението й е коректно и се отнася единствено за бариерата.
Както писахме, бариерата пред частната болница се появи през месец март, за което от управата й, включваща председателят на ОбС Костадин Костадинов и общинският съветник д-р Ени Лефтеров, не бяха поискали разрешение от общината. Макар че теренът, на който бе поставена бариерата и част от терена, който се ограждаше с нея са публична общинска собственост. За това нарушение бе наложена парична санкция на частната болница, а бариерата бе премахната. В периода на съществуването й охранители събираха такса от 2 лв. на час.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети