80 места за лични асистенти в Дупница, до момента 61 са подали заявления

DenNews.bg
01.04.2015
размер на текста:

80 бройки за лични асистенти за община Дупница са одобрени от Агенцията за социално подпомагане по проект „Нови възможности за грижа“. За сравнение през последните 4 години отпусканите за Дупница бройки бяха 59.
До днес на обяд са входирани 61 комплекти с документи на желаещи да се възползват от услугата. Крайният срок за подаване на заявление е 17 часа на 9 април.
Кандидатите прилагат документ за самоличност; автобиография; служебна бележка от работодателя си, ако в момента работят на трудов договор; бележка от ВУЗ, ако са студенти; заявление по образец. За потребителите на услугата е нужно само документ за самоличност и ТЕЛК-решение. За навършилите 65 години потребители, които нямат такова решение, може да се кандидатства и с медицински протокол от Лекарска комисия.
След приключване приема на документите, досиетата на потребителите ще бъдат предадени на дирекция "Социално подпомагане", след което ще бъде извършена социална оценка. Впоследствие, със своя заповед, кметът Методи Чимев ще определи комисия, която да разгледа кандидатите и да избере 80 лични асистенти.Припомняме, че подадената от кмета Чимев заявка бе за 150 бройки, Финансирането се осигурява от социалното министерство.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети