ОбС-шефът на Дупница притеснен да не бъде "разстрелян" от Константинов

DenNews.bg
01.04.2015
размер на текста:

„Щом генерал-губернаторът вдига жълти картони на съветниците от ГЕРБ, то нас ще ни разстрелва ли?”. Това попита днес председателят на Общински съвет-Дупница Костадин Костадинов на пресконференция, последвала брифинга на местния лидер на ГЕРБ Ивайло Константинов от вчера.
„Не че влизам в обяснителен режим”, застрахова се Костадинов, подготвил отговори на всички точки от изказването на Константинов, включително и вътрешно партийните дела в ГЕРБ.
„От пресконференцията вчера разбрах, че предизборната кампания вече е открита, а явно тя ще се води с манипулации, интриги, полуистини и откровени лъжи. Този човек, който направи личен дупнишки модел с групата на съучениците, наложил авторитарен, арогантен и високомерен модел. Човек с червен картон вдига жълт картон на хората, изградили ГЕРБ в града, хора с много по-голям авторитет от този на Константинов. Щом на такива хора вдига жълт картон, то нас ще ни разстрелва ли генерал-губернатора? Говори за десни хора, обръща се към тях, а той какъв десен е? Аз 25 г. се боря за демокрация, къде беше той, когато ние громихме старата система”, коментира Костадинов и от своя страна призова десните хора да се присъединят към Обединения демократичен блок. Вчера Константинов призова десните, мислещи и действащи хора да се ангажират и номинират за листиите за Общински съвет на ГЕРБ.
Костадинов останал без думи от коментарите на Константинов за общинската болница. „Две години, докато беше председател на ОбС не разбрахме има ли мнение и какво е то за общинската болница. Ние, от ОДБ, показахме истината за болницата, въпреки негативните последствия за нас, а нито веднъж не чухме мнение и предложения от него. А и той за кое общинско дружество направи нещо, освен че наложи волята си във ВиК”, добави Костадинов и се закани, че съвсем скоро ще има новини около водното дружество.
„Надявам се, че г-н Константинов ще си поеме отговорността за това, което се случва във ВиК, защото там тревожните сигнали вече са много”, изтъкна ОбС-шефът. Той ще се ангажира лично с провеждането на проверки „от където трябва” за финансовото състояние в общинското дружество.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети