Убиецът на Вероника остава в ареста, сам иска да е зад решетките

DenNews.bg
09.03.2015
размер на текста:

40-годишния рецидивист Илиян Здравков, обвинен за убийството на 23-годишната студентка Вероника, остава в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”, реши днес Окръжен съд-Велико Търново.
Здравков е направил пълни самопризнания. Според съда разследването е събрало достатъчно доказателства, че той е извършител на престъплението.
Илиян Здравков има шест присъди, като за влизане в затвора за изтърпяване на последната е обявен за издирване на 25-и февруари. Прокурорът по делото Цани Попов изтъкна пред съда, че има реална опасност Здравков да се укрие и да извърши ново престъпление.
На Здравков е повдигнато обвинение за грабеж, придружен с убийство, за което законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. С мярката "задържане под стража" бяха съгласни самият Здравков и служебният му адвокат Кирил Станчев, който потвърди самопризнанието на клиента си. „Сто процента си е признал. При обиска са намерени вещи, които са нейни. Той не оспорва това. Затова приехме позицията да съдействаме на разследването с цел смекчаване на вината”, коментира Станчев.
Адвокатът бе категоричен, че на Здравков не е оказван натиск да прави самопризнание.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети