Медицинска сестра измина 2 км в 2-метрови преспи, за да помогне на дете

DenNews.bg
09.03.2015
размер на текста:

Медицинска сестра е изминала пеша два километра през 2-метрови преспи, за да стигне до болно бебе в Средна махала на село Рани лист, област Кърджали, пише 24rodopi.com.
24-годишната Гюлея Хамид преминала сама през неразчистен път, за да постави мускулни инжекции на детето на годинка и три месеца, което е с диагноза двустранна пневмония.
Близките на детето изказват благодарност и на лекуващия лекар д-р Ковачев, който периодично е давал съвети на майката по телефона какви действия да предприемат по време на тежката зимна обстановка, усложнена и от липсата на електрозахранване.
Снегорини се опитват да пробият път към джебелското село Устрен, където бременна жена е получила родилни болки.
Очаква се и високопроходима машина UTV, която да откара родилката до болницата.
Изключително критично е положението в община Крумовград. Жена на хемодиализа е блокирана в село Токачка, а машините не могат да пробият двуметровата снежна преграда. Изпратените към селото три машини са закъсали в района на село Сърнак. Изпратен е и UTV, но машината достига само до село Лещарка.
Родилката от Сърница, която вчера бе транспортирана до велинградската болница с помощта на пожарната, е хоспитализирана в пазарджишката областна болница. Въпреки опитите за задържане на раждането, предвид ранния етап на бременността - 6-и месец, жената е родила през нощта. Бебето е с тегло около 700 грама.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети