Бомбандираха рафинерия на Ислямска държава, 30 души са убити

DenNews.bg
09.03.2015
размер на текста:

Петролна рафинерия, контролирана и използвана за финансиране на терористичната организация „Ислямска държава” е била подложена на масирана бомбардировка от страна на коалиционните сили, водени от САЩ.
При атаката са загинали 30 души, сред които и бойци на ИД.
Бомбандираната рафинерия се намира край сирийския град Тел Абияд близо до турската граница.
Кюрдските сили са атакували позиции на "Ислямска държава" и около иракския град Киркук, съобщиха местните власти. Кюрдите са подкрепяни и от въздушни удари на ръководената от САЩ антиджихадистка коалиция. Целта на офанзивата на иракската армия е да изтласка ислямистите от града.
Франс прес съобщава, че млада германка е загинала при сраженията в Североизточна Сирия. По информация на Сирийската обсерватория за човешките права тя се е сражавала на страната на кюрдските сили срещу "Ислямска държава" в контролирания от кюрдите град Тал Тамр в провинция Хасаке. Най-малко 40 души са загинали през последните 24 часа при боевете за контрол на стратегическия район.
Междувременно телевизионният канал "Скай нюз" информира, че трите британски ученички, които през февруари избягаха в Сирия, се намират в град Рака в северната част на страната, който е под контрола на джихадистите. Трите момичета от Източен Лондон – 15-годишните Шамима Бегум и Амира Абазе, и 16-годишната Кадиза Султана – вероятно са се насочили към контролираните от "Ислямска държава“ територии в Сирия, за да се присъединят към бойците. Източник: БНР
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети