От днес зимата се връща

DenNews.bg
05.03.2015
размер на текста:

С превалявания от дъжд, сняг и застудяване от днес времето ще ни напомни, че е зима.
В северозападните райони и по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Почти без валежи ще остане в източните райони на страната.
Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, малко по-високи на югоизток.
В планините ще е облачно и ще превалява сняг. Вятърът ще е от юг – югоизток, силен, по високите части до бурен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2, на 2000 метра - около минус 2 градуса.
В петък ще остане облачно и дъждовно, главно в източната половина от страната и в Рило-Родопската област валежите ще са значителни. В Западна България дъждът ще премине в сняг. Вятърът там ще е от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5, а максималните от 0 до 2 градуса в Северозападна България и до 13-14 градуса на места в Югоизточна.
В събота и неделя вятърът ще е умерен и временно силен, от североизток. Ще застудее още. Валежите ще намалеят, но почти навсякъде дъждът ще премине в сняг.
В началото на следващата седмица ще се задържи студено и предимно облачно, но без съществени валежи. Температурите ще продължат да се понижават.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети