Константинов: Владимиров е за прокурор, че е укрил обжалването на конкурса за шеф на болницата

DenNews.bg
31.03.2015
размер на текста:

Председателят на Лидер в Дупница Владимир Владимиров е укрил от Общински съвет информация за обжалването на конкурса за избор на управител на общинската болница. Това обяви на пресконференцията си днес лидерът на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов.
„В края на месец юли миналата година загубилият кандидат (б.а. Даниела Ильова, която бе единствена конкуренция на д-р Любомир Таушански) е обжалвала конкурса. Тогавашният председател на Общински съвет обаче забравя ли, скрива ли жалбата. Дори при гласуването за утвърждаването на управителя скрива тази информация от съветниците, макар че жалбата е внесена през юли, а самото гласуване става през септември. Това действие би трябвало да бъде проверено от прокуратурата”, коментира Константинов.
За обжалването на избора на д-р Таушански стана ясно едва преди дни, когато настоящият ОбС-шеф Костадин Костадинов обяви, че ще внесе докладна за провеждането на нов конкурс за болничен шеф.
Миналата година за позицията се проведоха два конкурса. На първия се явиха дългогодишният шеф д-р Таушански и финансистът Даниела Ильова, като комисията по избор с председател д-р Лорета Николова избра д-р Таушански. Той обаче не успя да спечели доверието на общинските съветници и утвърждаването му не мина, за което не достигна един глас. В последствие се проведе още един конкурс, като д-р Таушански бе единствен кандидат, той отново бе избран от комисията, този път с председател Първан Дангов, а по-късно мандатът му бе утвърден от ОбС.
„Пореден пример за безобразията и странно разбиране от странна на местните политици. И след толкова много мислене, след като става ясно, че единият конкурс е обжалван, а във втората комисия по избор няма лекар, се внася докладна за нов конкурс. След което пък се стига до оттеглянето й, заради уточняване. Опонентите може да използват случая и да кажат, че аз и ГЕРБ сме против д-р Таушански и общинската болница. Това не е така. Болницата обаче търпи вреди от присъствието на д-р Таушански”, коментира още Константинов.
Той коментира и оформилият се в последните дни скандал покрай общинското дружество ВиК, където трима червени съветници, Чавдар Милошев, Александър Анин и Владимир Владимиров, извършиха проверка на финансовото състояние. В заключение Чавдар Милошев и Александър Анин коментираха, че Илия Илиев управлява неграмотно и некомпетентно, а той от своя страна обяви, че ще заведе дело за обида. Какво още каза Илиев, може да си припомните ТУК.
„Човек, който иска договор за покупко-продажба за нещо, взето на лизинг, човек, който не прави разлика между движима и недвижима собственост, човек, който цял живот не се е занимавал с друго, освен да пише доноси... Този човек ли ще дава оценка и ще прави финансов анализ, като е видно, че няма представа от елементарни неща и няма икономически познания. Знаете ли, че Милошев е съсед на Пламен Галев, използва вода от водопровод за резервно водоподаване и никога не е плащал. Това е достатъчен мотив за поведението му. Има общински съветник, чиито водомер е манипулиран, но името му няма да кажа.
Мога да посъветвам Илия да излезе в отпуск и да поиска от ОбС да се направи одит, но от одитори, а не от аматьори като тази тричленка. ВиК има как да печели и по 1 млн. лв. на година, когато обаче се елиминира дупнишкия модел. Защото дупнишкия модел казва-когато те хванат да не плащаш да намериш някой от модела, който да те защити от плащане, а не да си платиш задълженията. Когато всички плащат, ВиК ще е на печалба”, коментира още Константинов.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети