Експлозия на газ срина жилищни сгради в Ню Йорк

DenNews.bg
27.03.2015
размер на текста:

Жилищна сграда се срути частично след силна експлозия и последвал пожар в Ню Йорк. Най-малко 20 души са пострадали, като двама от тях са в критично състояние. Сред ранените има и пожарникари.
Сигналът за бедствието е подаден 15:20 часа местно време вчера. В спасителната операция, продължила над 5 часа, се включиха 250 пожарникари.
Най-вероятно експлозията е причинена от взрив на газ, последвалият силен пожар засегна и две съседни сгради.
Говорител на пожарната съобщи, че две сгради, в които е станала експлозията, и още една в съседство са напълно разрушени. Четвърта е силно пострадала от последвалия пожар. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви, че експлозията е причинена от ремонтни работи по водопровода и газопровода на улицата пред сградите.
Той направи призова нюйоркчани да търсят 911, ако усетят миризма на газ. Кметът припомни и трагедията в Харлем миналата година, когато изтичане на газ и пожар отнеха живота на 8 души.
Миризма на изгорено и дим обгръщат голяма част от Манхатън в район с около 40 жилищни сгради. Властите призоваха жителите да не отварят прозорците, за да избегнат здравословните проблеми при вдишване на вредни газове.
Шефът на пожарната Даниел Нигро заяви, че пожарните екипи са били на мястото 3 минути след сигнала за нещастието.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети