Община Дупница кандидатства за финансиране на спортните зали в училищата

DenNews.bg
25.03.2015
размер на текста:

Физкултурният салон на Гимназията по облекло и стопанско управление в Дупница може да се превърне в малък спортен център. Това коментира кметът Методи Чимев, който посети днес ремонтирания наскоро спортен салон на Промишленото. В момента салона се използва от детско-юношеските школи по волейбол и баскетбол.
Както е известно, заради реконструкцията на Спортната зала в Дупница клубовете са разпределени по училищните салони в града, където водят заниманията си.
"Базата на Промишленото може да се превърне в един малък спортен център. Има възможности за обособяване на помещение за фитнес и за тенис на маса. Хубавото е, че тази зала ще се използва от клубовете и след като стане готова спортната
зала", коментира Чимев и обясни, че в момента се подготвят документите за кандидатстване по Оперативна програма "Региони в растеж". Именно по тази програма общината ще търси финансиране за ремонтни дейности, доставка на оборудване и ремонт на наличните спортни бази в общинските училища.
„Днес очаквам всички директори да внесат подробно разписаните потребности от инвестиция в техните училища, за да продължим работа с конкретика”, обясни още кметът. Той ще посети и другите училища, за да се запознае място със спортните съоръжения.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети