До дни става ясно колко ще са личните асистенти в Дупница

DenNews.bg
25.03.2015
размер на текста:

Община Дупница кандидатства пред Агенцията за социално подпомагане по проект „Нови възможности за грижа” за отпускане на финансиране за 150 лични асистенти. Заявката за тази бройка е изпратена от кмета Методи Чимев. В следващите дни обаче ще стане ясно колко бройки ще бъдат одобрени за Дупница и селата.
„Разбира се, най-доволен ще бъда, ако ни уважат искането в пълен размер. Но в същото време съм наясно, че финансовият ресурс не може да позволи задоволяването в пълен размер на всички заявки в цялата страна. А тази услуга е много важна за десетки семейства в Дупница и селата, защото не са малко хората, които имат нужда от постоянна грижа“, коментира Чимев.
Подаването на заявления от кандидат-потребителите и кандидатите за лични асистенти стартира от 27.03.2015 г. (петък), а срокът за подаване на заявления е 10 работни дни. Документите се получават в стая номер 15 на община Дупница. Право на лични асистенти имат деца и възрастни с увреждания.
По сега действащият проект „Подкрепа за достоен живот“ на трудови договори бяха 56 лични асистенти до 31 декември миналата година. От началото на тази, за да не се прекъсва услугата, всички те преминаха на граждански договори към община Дупница, като финансирането се осигурява от Министерство на труда и социалната политика. Те също трябва да подават документи за кандидатстване.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети