Съдят бивша служителка по сигнал на община Дупница

DenNews.bg
19.03.2015
размер на текста:

От Община Дупница беше подаден втори сигнал за новооткрити нарушения от страна на осъдената с условна присъда Василка Иванова, старши експерт в отдел "ГРАОН"
Бившата управителка на Гробищния парк е ощетила немалко граждани на общината, събирайки им неправомерно такси за гробни места, като в счетоводството на общината е отчитала
по-малки суми от получените от граждани, подправяйки счетоводни документи (касови ордери).
Припомняме, че част от сигналите са, за това, че Иванова е събирала и такси за гробни места, отбелязвайки в документите живи хора като покойници.
Сигналът е подкрепен с доказателства, като в съда вече е внесен
обвинителен акт от Районна прокуратура. Образувано е наказателно дело от общ характер, което е разпределено на съдия Добринка Зафирова. По делото са призовани множество свидетели, както от администрацията на общината, така и ощетени от Иванова.
През месец април миналата година, Василка Иванова бе призната за виновна за присвояване в качеството й на длъжностно лице, като за осъществяването на това престъпление е съставяла неистински официални документи.
Постановената от Районен съд-Дупница присъда е в размер на 10 месеца с 3-годишен изпитателен срок и не подлежи на обжалване.
Василка Иванова призна пред съда вината си, а именно, че за периода от 31 март 2012 г. до март 2013 г. е присвоила чужди пари в общ размер на 1690 лева. Парите тя получавала като такса за гробищни места, но е отчитала в хазната на община Дупница парични суми в значително по малък размер от получения.
По делото бяха посочени 17 случая. Иванова е взимала между 75 и 175 лв. от гражданите, а в касата е отчитала по 15-25 лв.
За улесняване на присвояването Иванова е извършила и друго престъпление, а именно в условията на продължавано престъпление тя е съставяла фалшифицирани приходни квитанции и удостоверения.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети