Дупнишкият съд наказа измамник, опитал да измъкна печалба с подправени лотарийни билети

DenNews.bg
17.03.2015
размер на текста:

Осъждан мъж от Рила ще се труди безвъзмездно в полза на обществото за измама, с която опитал да измъкне печалба чрез фалшифицирани лотарийни билети. Присъдата постанови Районен съд-Дупница. Хитрата измама е замислена за „мечтаната” печалба от 30 лв. и е извършена в бензиностанция на главен път Е-79 до Кочериново. На 14 септември миналата година подсъдимият Д. С. М. закупил от обекта лотариен билет, а след това вместо него представил на служителя в бензиностанцията два подправени за печеливши лотарийни билета. С фалшифицираните билети той получил обща печалба от 30 лв., причинявайки на бензиностанцията вреда.
Тъй като случаят е маловажен, а подсъдимият призна вината си, той сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда.
Постановената присъда е „пробация”, която включва задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година.
Освен това подсъдимият ще положи безвъзмезден труд в полза на обществото от 200 часа за срок от 1 година.
М. ще трябва да заплати и направените по делото разноски, които са три пъти по-големи от мечтаната от него печалба от лотарията- 93.80 лв.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети