Чимев обяви частично бедствено положение

DenNews.bg
12.03.2015
размер на текста:

Бедственото положение е обявено по предложение на Кризисния щаб.

Кметът на Дупница Методи Чимев обяви частично бедствено положение за района между селата Дяково и Кременик. Причината е, че главният път към Кременик, който се свлче в началото на февруари, продължава да се руши с всеки изминал ден и вече е реално опасен за придвижване на автомобили. На поредния оглед на свлачището днес бе зам.-кметът Крум Милев. По спешност той е свикал Кризисния щаб, а на заседанието присъства и кметският наместник на Кременик Здравка Тонева.

"Трябва да се реагира светкавично. Нямаме време да чакаме седмици и месеци, всичко е въпрос на броени дни и часове. обходен път за Кременик няма, ако пътя се свлече селото и хората ще бъдат откъснати изцяло, а това е недопустимо. С останалите членове на Кризисния щаб взехме решение да предложим на кмета да обяви частично бедствено положение и то е вече факт”, обясни Милев. До час ще бъдат изпратени сигнални писма до областния управител Виктор Янев и министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.
В Кременик е изпратена техника и е започнато изграждането на алтернативен път за връзка със селото. „Този път ще се използва, докато се получат средствата за изграждането на подпорна стена и за възстановяване на главния път", коментира още Милев.
Свлачището на пътя между Дяково и Кременик се задейства на 2 февруари. Все още се чака Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет да разгледа случая и да отпусне необходимите средства.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети