Един загинал и двама ранени след удар на кит в лодка

DenNews.bg
12.03.2015
размер на текста:

Един човек е загинал, а двама са пострадали при необичайна катастрофа-сив кит се е ударил в туристическа лодка край бреговете на Мексико.
Лодката се е връщала от кратка обиколка на курортния град Кабо Сан Лукас в Мексико. Произшествието е станало на тихоокеанското крайбрежие на полуостров Долна Калифорния.
Сивият кит изведнъж изплувал пред лодката, капитанът се опитал да завие и да избегне сблъсъка, но не успял. В резултат морският бозайник се врязал в предната част на плавателното средство.
Жертвата е 45-годишен канадец, а други двама туристи са получили наранявания.
Китовете са основната атракция на Кабо Сан Лукас. На туристите се обещава безопасна и впечатляваща среща с огромните бозайници, които мигрират всяка зима на хиляди километри от арктическите води в лагуната на мексиканския бряг, където се чифтосват.
Малко преди инцидента мексиканските власти съобщиха, че през този сезон броят на сивите китове се е увеличил. Според Националната комисия за защитените територии увеличението е в размер на 10%, което се счита за една от най-големите миграции на китове през последните две десетилетия. Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети