Гаф на БФС! Левски – Марек и Ботев – ЦСКА няма да са по едно и също време

DenNews.bg
11.03.2015
размер на текста:

Българският футболен съюз няма да прави промени в програмата на първенството за последния редовен кръг в „А” група, твърди Гонг. Мачовете Левски – Марек и Ботев – ЦСКА остават в различни дни, въпреки че са в пряка зависимост един от друг. Очакваше се футболната централа да вземе най-логичното решение и да направи двата двубоя по едно и също време. От Нова телевизия също са изразили готовност да излъчват комбинирано двата двубоя.
От СТК обаче не предвиждат промени в програмата, въпреки че това са единствените два мача, които влияят пряко върху класирането и разделянето на шампионата на две шестици. Така в събота в 17 часа Левски посреща Марек, а неделя от 15:30 часа Ботев домакинства на ЦСКА. Решението на БФС изглежда изключително недалновидно, тъй като по този начин някои отбори могат да бъдат облагодетелствани при определено развитие на мачовете, но явно на „Иван Асен“ това не се смята за проблем.
Бърза справка по другите първенства показва, че само в България се постъпва по начин, който не слага в равни позиции отборите в последния кръг. Редовният сезон на първенството на Кипър приключи преди две седмици. Въпреки, че подобни драми в последния кръг нямаше то всички мачове се играха в един и същ ден и час. Същото е положението и в Белгия, където ще се играе този уикенд последния редовен кръг, а мачовете са в един и същ ден и час. Подобна е и схемата дори в Казахстан, където също последния редовен кръг се играе в един и същ ден и час.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети