Окончателно: Оправдаха Берлускони за платен секс с непълнолетната Руби

DenNews.bg
11.03.2015
размер на текста:

Бившият премиер на Италия и медиен магнат Силвио Берлускони изчисти името си по едно от най-скандалните дела, които се водят срещи него-Рубигейт.
Върховният касационен съд потвърди оправдателната присъда на Берлускони, издадена през юли 2014 година от Апелационния съд в Милано,
Съдебният процес, кръстен на името на мароканка Карима ел-Маруг, с прякор Руби, започна в началото на април 2011 година. Според обвинението Берлускони се е възползвал от услугите на Руби, когато тя е нямала навършени 18 години.
На първа инстанция 77-годишният бивш италиански премиер беше осъден на 7 години затвор и доживотна забрана да заема ръководни постове. По време на процеса съдиите разследвали предимно подслушани телефонни разговори с хора от обкръжението на Берлускони, но не намерили доказателства, че той е принуждавал някой да проституира или пък, че е използвал сексуални услуги срещу заплащане.
Берлускони беше съден заради това, че платил за сексуални услуги между февруари и май 2010 г. на непълнолетната тогава Руби. Бившият премиер беше признат за виновен и за това, че оказал натиск върху полицията в Милано в нощта на 27 срещу 28 май 2010 г. за освобождаването на Руби, която била арестувана за кражба.
Решението на съда по Рубигейт е окончателно и не подлежи на обжалване.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети