Поне един германски завод у нас, без значение от името

DenNews.bg
10.03.2015
размер на текста:

Поне един германски автомобилен завод да дойде в България. Това поиска министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с министъра на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер.
„Нямаме претенции дали ще е „БМВ”, „Мерцедес”, „Порше” или „Фолксваген”. Важно е да дойде, цялостен автомобил да се произвежда в България. Можем да правим гумени уплътнения, стъкла, седалки, климатици”, заяви Борисов.
Той посочи, че голям брой българи работят в Германия и страната ни може да създаде условия те да получават високи заплати в родината си. По думите му, нашите задачи са свършени: „Сега чакаме колегите малко да помогнат и на България, защото времената са трудни”.
Щайнмайер постави акцент върху икономическото сътрудничество. „Радваме се, че 5 германски фирми намериха пътя към България. Намериха тук хора с добро образование. От своя страна в Германия имаме над 8000 български граждани, които работят в нашата страна. Тези цифри говорят, че нашите отношения стават все по-тесни”, каза той.
По думите му двамата с Борисов за говорили за увеличаване на броя на Германските фирми у нас: „Потенциалът, който имаме, е много по-голям от това, което имаме в момента.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети