70-годишен пияница наръга с нож младежи в Яхиново, единият е с опасност за живота

DenNews.bg
09.02.2015
размер на текста:

33-годишен мъж от дупнишкото село Яхиново е с опасност за живота, а негов 21-годишен приятел е с тежка травма на ръката, след като са били нападнати с нож от селски пияница.
Нападателят е 70-годишният Иван Живков-Попо, известен е в Яхиново с пиянски изцепки, с буен и агресивен характер.  Той е осъждан.
Инцидентът е станал към 12 часа днес. Младежите пили кафе на маса в заведение на центъра на селото. Иван нахлул и без никакъв повод намушкал с нож 33-годишният Ангел в гърба. При опит да възпре втори удар е пострадал и 21-годишният Драгомир. Ножът е срязал сухожилие на ръката му.
Първа на помощ се притекла барманката в заведението, тя успяла да избута нападателя, като предотвратила още удари по младежите.
Веднага е бил подаден сигнал в полицията и Спешна помощ. Пострадалите са закарани в общинската болница в Дупница, но Ангел ще бъде транспортиран за лечение в Пирогов. Ножът е разкъсал белия му дроб и състоянието му е тежко.
70-годишният Иван е арестуван. Пристигналите на място полицаи са го заварили да буйства във видимо нетрезво състояние.
Местни хора обясниха за DenNews.bg, че още от сутринта бившият миньор обикалял селото и се заяждал с всеки, изправил се пред очите му. Буйствал и бил агресивен.
Само преди месеци, на 14 октомври, когато Яхиново отбелязва събора си, Иван е бил арестуван за нарушаване на обществения ред. Тогава, отново пиян, той заплашвал да изколи хората по улиците. Изцеките му не са рядкост, обясняват местните, а злоупотребата с алкохол му била навик.
Пострадалите младежи са работливи и тихи. Ангел се занимава с ремонт на коли, а Драгомир работи в строителството.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети