БСП-лидер е пребит пред дома му

DenNews.bg
05.02.2015
размер на текста:

Общинският лидер на БСП в Омуртаг Павел Радев е бил пребит в близост до дома си от двама души вечерта на 2 февруари, съобщи Дарик радио - Шумен.
Въпреки подадената жалба в полицията, инцидентът не е отразен в бюлетина на ОД на МВР - Търговище. Потърпевшият, който е и общински съветник, смята че нападението над него е свързано с процедурата по смяна на ръководителя на болницата в Омуртаг.
"Съмненията ми са, че нападението над мен е изцяло свързано с участието ми в комисията за избор на нов изпълнителен директор на МБАЛ - Омуртаг. Миналата година се проведоха два конкурса за този пост, като по време и на двата съм бил заплашван, предупреждаван. Получавал съм и анонимни писма със закани като "ще те изселя", "ще те приключа". Последното от тях прикрепих в жалбата си до Районна прокуратура. Ако трябва да бъда честен, досега тези заплахи ги приемах като несериозни", каза Павел Радев.
Нападението е било осъществено в неосветен участък от улицата, на която се намира дома му. Той не е успял да разпознае нападателите си. Единият е носел шапка, а другият е бил с качулка на главата. По-късно първа помощ му е била оказана в Спешния център в Омуртаг. На следващия ден Радев е бил освидетелстван и от съдебен лекар.
Случаят с инцидента с Павел Радев стана ясен едва днес на пресконференция на областния председател на БСП в Търговище Явор Куюмджиев. Той заяви, че "е недопустимо през 2015 година в България да се заплашват и "наказват" хора заради техните политически възгледи".
От ОДМВР в Търговище съобщиха, че случаят се разследва под ръководството на прокуратурата в Омуртаг. Извършват се разпити на живущите в района за евентуални свидетели. Преглеждат се и записи от видеокамери в района.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети