Собственик на чейндж бюро е екзекутиран с два куршума

DenNews.bg
03.02.2015
размер на текста:

65-годишен собственик на чейнд бюро е убит тази нощ с два изстрела. Това е втора показна екзекуция в Пловдив в рамките на три седмици.
Застреляният снощи е Стефан Техов, по прякор Даскала.
Убийството е станало между кооперация и блок в пловдивския квартал "Смирненски”. Техов е застрелян с два куршума – единият в главата, а другият - в гърдите. Мъжът се е прибирал от работа, паркирал е автомобила си и след като тръгнал към жилищния вход, е застрелян. По първоначални данни стрелецът е избягал в посока към Братската могила, където има гора, след което е продължил пътя си с автомобил.
Стефан Техов е добре познат в града. Притежава най-старото чейндж бюро, което се намира на главната улица на Пловдив. Има и заложна къща, както и земеделски земи в Северна България.
Техов най-вероятно е бил проследен от убиеца. Тази сутрин криминалисти разпитват всички, които слизат от жилищния блок. До този момент никой от съседите не е чул или видял нещо, свързано с убийството.
Предполага се, че мъжът е застрелян с пистолет, който е бил със заглушител. Версиите, по които работи полицията, са грабеж и разчистване на сметки заради неуредени бизнес отношения. Засега няма данни да е бил заплашван.
На 15 януари в Пловдив с ловна пушка бе убит шефът на бойна федерация Димитър Стоянов, наричан Митьо Лудия.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети