Кацов, Кирилов, Пехливански, Владимиров и Рангелов ще решават кой ще влезе в новите жилища

DenNews.bg
27.02.2015
размер на текста:

Общинските съветници Вергил Кацов от Обединения демократичен блок, Бисер Кирилов от ГЕРБ, Геогри Пехливански от БСП, Владимир Владимиров от Лидер и независимият съветник и председател на Евророма в Дупница Георги Рангелов ще попълнят комисията, която ще реши кои 150 семейства и домакинства да влязат в новите жилища.
Както сме писали, на миналата сесия Общински съвет определи подборът на кандидатите да бъде извършен от 9-членна комисия. Комисията ще се състои от петимата общински съветници, трима общински служител и един представител на неправителствена организация. На заседанията, на които ще се преценява кои от подалите заявления ще влязат в напълно оборудваните нови жилища в района на бившите казарми, ще присъства и жилищен медиатор, които ще изготвя оценките за нуждите на кандидатите след задължителни домашни посещения.
Към момента подадените заявления за настаняване са 650, а се очаква броят им да нарасне до 1000 до края на март.
По изчисления на зам.-кметът по европроектите Красимир Георгиев комисията ще са нужни минимум два месеца за разглеждане на всички заявления. Затова и той призова за пълна мобилизация на членовете на комисията в това време.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети