Работещи ще са с предимство за настаняване в новите жилища в Дупница

DenNews.bg
25.02.2015
размер на текста:

Със стартирането на проекта за жилища в района на бившите казарми в Дупница ще бъде осигурена и субсидирана заетост за около 90 души. Това обяви на пресконференция днес зам.-кметът по европроектите Красимир Георгиев.
Заетост ще бъде осигурена на хора, които са подали документи за обучение по няколко направления.
До момента са входирани около 600 заявления на желаещи за настаняване в новите жилища.
„До 31 март всички жители на община Дупница, които искат да кандидатстват за тези жилища, могат да подадат заявление в деловодството”, припомни Герогиев.
Както сме писали, процедурата след това предвижда всеки кандидат да бъде посетен от жилищни медиатори, а решението за това кои 150 семейства и домакинства ще се нанесат в новите жилища ще бъде взето от комисия от 9 души, сред които петима общински съветници.
„Едни от основните критерии за получаване на жилище е да бъдете жител на община Дупница, да нямате собствено жилище или скъп автомобил и в последните 10 години да не сте прехвърлял свой имот. Важно е да се знае, че абсолютно всеки може и има правото да подаде документи, след което ще бъде посетен от медиатор, осигурен от нашия партньор Хабитат. След изграждането на жилищата, ще бъде създадено и социално предприятие с около 20 работещи, които да поддържат този нов квартал. Важно е да се отбележи, че за настаняване в тези жилища най-много точки носи един от критериите, а именно кандидатите да са работещи и да нямат жилище. Защото те трябва да поддържат в добро състояние апартаментите и плащат режийните си разходи. Наемът е 1,5 лв. на кв.метър. С тези жилища, които ще бъдат напълно обзаведени и оборудвани се дава възможност да се осигурят по-добри условия на живот за домакинства и семейства” обясни още зам.-кметът на Дупница.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети