Банда ученици и безработни с присъди за обрана вила в Сапарева баня, сред плячката им и уиски за над 300 лв.

DenNews.bg
24.02.2015
размер на текста:

Банда ученици и безработни младежи от Дупница се сдобиха с присъди за обрана луксозна вила в Сапарева баня, собственост на семейство от Сандански.
Най-ценният трофей, който крадците измъкнали, е кашон уиски от сравнително скъп клас-22 лв. за всяка от 16-те задигнати бутилки или 352 лв. общо.
Трима от бандата са момчета от Дупница, които учат в Сапарева баня, един е ученик от София, а другите двама са безработни младежи от Дупница.
Сред плячката на момчетата е и абсорбатор на стойност 780 лв. и полилей за 445лв. За да проникнат във вилата те използвали отвертка, с която отворили прозорец на първия етаж.
Кражбата е извършена в края на 2013 г., а до момента на присъдите учениците от сговора са били под мярка „под надзор на родител”, а младежите с мярка „подписка”.
Шестимата подсъдими признаха вината си и сключиха споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районен съд-Дупница.
Наказанието за учениците е обществено порицания, като оповестяването му ще бъде извършено чрез залепване на съобщение на видно място в община Сапарева баня.
На по-възрастните от бандата съдът наложи „пробация”, която включва задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети